Menu

Cultural
„SUNSET SEA-MPHONY”

Credeați serile la mare înseamnă doar cluburi, muzică electronică și boxe date la maximum? Ei bine pe litoral, turiștii se pot delecta în acest sezon estival cu muzică românească de cea mai bună calitate. Vorbim de un proiect inedit , „Sunset Sea-mphony 2018″ , aflat anul cesta la a doua ediție care a reușit strângă pe faleza din fața Cazinoului sute de turiști și localnici. Concertele sunt susținute de orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică din Cluj iar repertoriul este cuprinde piese celebre ale unor artiști consacrați.

Evenimentul a debutat in weekend iar Orchestra din Cluj a interpretat piese celebre din repertoriul unor artisti precum  Gil Dobrica, Dan Spataru, Maria Tanase ori Gabriel Dorobantu dar și melodii ale trupelor Holograf, Voltaj, Zdob și Zdub sau Phoenix.

 Sute de constănțeni si turisti de la cele mai fragede varste si pana la cei trecuti de a doua tinerete au asistat la concert. Unii au venit special, alții au auzit muzica și s-au oprit pentru a asculta. De departe insa cei mai curajosi au fost pustii care si-au luat inima in dinti si chiar au facut cativa pasi de dans in ritmul muzicii. Toate melodiile sunt reorchestrate de către dirijorul Răzvan Metea și sunt interpretate fără amplificare, pentru ca legătura dintre muzicieni, muzica propriu-zisă și public să fie cât mai puternică.

 Proiectul „Simfonii la Malul Marii ” s-a nascut din dorinta unor tineri de a oferi turistilor dar si constantenilor evenimente culturale de calitate. Anul acesta au venit chiar si cu o surpriza: sase balerini care au reusit chiar sa scoata publicul la dans.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>