Menu

Cultural
FESTIVALUL DANSULUI TRADIȚIONAL

Zeci de dansatori, îmbrăcați în porturi populare specifice țărilor din care provin, au poposit la Buzău și Rm. Sărat, în acest weekend! Ei au fost admirați în cadrul unor parade superbe, desfășurate în centrul orașelor și au susținut adevărate spectacole în fața a zeci de spectatori. Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Dans Tradițional a atras, și de această dată, un public numeros.

Zeci de dansatori, imbracati in costume traditionale, specific tarilor din care provin, au defilat pe strazile, din Rm. Sarat, vineri si sambata seara, intr-o atmosfera de sarbatoare. Oamenii iesiti in numar in centrul orasului i-au fotografiat, iar altii i-au admirat de la balcoane.

In prima seara de festival pe scena Centrului Cultural au urcat trupe din Bulgaria, Israel, SUA si Ucraina, dar si ansamblul ,,Craitele,, din Rm. Sarat, castigator a numeroase premii la concursuri nationale si internationale. In cea de-a doua seara publicul a urmarit dansuri din Turcia, Slovacia, Polonia, Lituania si Romania. Ansamblul ,,Plaiurile Mioritei,, de la Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau a deschis a doua seara de spectacol.

Un adevarat spectacol au facut pe scena si dansatorii turci, care au incantat publicul cu mişcările si costumele lor,  dar si cu numere de acrobatie, care au tinut spectatorii cu sufletul la gura. Numarul mare de videoclipuri incarcate pe retelele de socializare arata ca festivalul a avut un adevarat succes si in acest an la Rm. Sarat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>