Menu

Educatie
NU RENUNȚĂ LA PROCESE

Au fost reinstalate în funcțiile de conducere, dar nu renunță la procesele cu Ministrul Educației. Este vorba de cele trei şefe ale Inspectoratului Şcolar Buzău care au constestat ordinul prin care fuseseră demise în urmă cu 3 luni și jumătate. Reinstalate ieri în funcții, inspectoarele solicită în cadrul proceselor, atât despăgubiri pentru perioada în care n-au mai fost la șefia învățământului buzoian cât și banii pierduți.

Florina Stoian, din functia de inspector școlar general, Daniela Palcău şi Nela Wamsiedel, din functiile de inspector general adjunct, au fost demise în luna aprilie,  printr-un ordin de ministru, alături de alţi şefi de inspectorate din ţară, pe motiv că la evaluarea activităţii pe anul şcolar 2016-2017 au primit calificativul “nesatisfăcător”. Cele trei au dat ministerul în judecată, iar judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti le-au dat dreptate, suspendând executarea ordinului de ministru prin care au fost demise. Ieri, cele trei au fost repuse pe posturi după mai bine de trei luni de la revocări. Chiar dacă s-au reîntors la șefia învățâmîntului buzoian, inspectoarele nu renunță la procesele pe fond. De asemenea, inca din primavara, Florina Stoian și Daniela Palcău au făcut plângere penala la DNA și la Parchetul de pe lânga Sectorul 1 București împotriva unor angajații ai Ministerului Educației pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals.

Odata cu reinstalarea celor trei inspectoare in functiile de conducere, Otilia Trifan, Geta Burducea și Daniela Lăptoiu, cele care au asigurat interimatul la conducerea Inspectoratului Școlar Buzau au fost nevoite să-și facă bagajele. De menţionat că, înainte de fi numite interimar la sefia invatamantului buzoian, Otilia Trifan şi Daniela Lăptoiu şi-au depus demisiile din funcţiile de inspectori de management, astfel că nu vor mai putea activa in Inspectoratul Şcolar.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>