Menu

Social
FIE SOARE, FIE VÂNT, TOT LA MARE RĂMÂN

E o vară capricioasă la malul mării, cu vreme schimbătoare de la o oră la alta: norii alternează cu cerul senin, ploaia cu vremea bună de vacanță, iar soarele apare doar de câteva ori pe zi. Cu toate astea este cald și zăpușeală, însă când începe să plouă din senin plajele se golesc aproape instantaneu. Ca să-și țină clienții pe sezloguri chiar și când plouă un patron de plajă a angajat câteva animatoare sexy care dansează pe ritmuri latino de vioară și trompetă, pe o scenă, direct pe nisip.

Dupa zile si nopti in care litoralul Marii Negre a fost maturat de furtuni si ploi torentiale, au venit si zilele frumoase, in cele din urma. In prima parte a zilei soarele se mai ascunde dupa nori, insa dupa pranz mercurul termometrelor ajunge la 28 de grade Celsius. Suficient ca sa ii scoata pe turisti din camera si sa ii aduca pe plaja.

La prima vedere turistii care sunt pe Litoral in momentul acesta par de invidiat : au scapat de canicula marilor orase si au prins un loc sub o umbrela, la malul marii.  Dar fuga la mare ii costa scump pe cei cu dare de mana. Trei zile pe litoral lasa urme adanci in portofele, mai ales in varf de sezon estival cand iti calculezi zilele de mare dupa zerorurile din cont.

Suntem in varf de sezon estival, cea mai aglomerata perioada a verii cand cu greu mai gasesti locuri la hoteluri sau in parcari. Faleza din Mamaia e blocata de masini,  iar mersul la plaja pe acolo e o adevarata aventura. Insa vremea capricioasa goneste turistii de pe nisip exact in mijlocul zilei. De cele mai multe ori dupa pranz incepe sa ploua.

Chiar si-asa, unii turistii nu se dau batuti si nu parasesc plaja: fiecare trage de fiecare clipa de soare, de fiecare moment petrecut sub cerul arzator al verii. Indiferent cum e vremea, marea ramane obiectivul suprem al vacantei de vara.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>