Menu

Administrativ
ÎNCET, DAR SIGUR

Încet, dar sigur. Așa se desfășoară lucrările la cele două poduri de peste râul Buzău, din localitatea Vadu Paşii, care leagă Muntenia de Moldova. Oamenii din zonă reclamă faptul că puțini muncitori sunt vazuti la munca pe acest șantier, iar lucrarile trenează. Lucrările de construcţie, au început în  toamna anului trecut şi au termen de excuție doi ani. 

Lucrările de construcţie şi reabilitare la cele două poduri de peste râul Buzău, din localitatea Vadu Paşii, care leagă Muntenia de Moldova, se desfășoara cu viteza melcului.  Oamenii din zonă  reclamă faptul că puțini muncitori îșI desfășoara activitatea pe șantier. Pănă acum, au fost turnate  doar pilele de susținere și a fost trasat  drumul care face legatura către noul pod. Lucrarile au demarat în toamna anului trecut, atunci cand a început şi decopertarea asfaltului la vechiul pod rutier, calea de circulaţie urmând a fi îngustată la maximum doi metri.

Autoritățile buzoiene sunt convinse că lucrările vor fi finalizate pană la finele anului 2019. Aceasta chiar daca ploile din ultima vreme i-au dat mari batai de cap constructorului. Întreaga investiţie se ridică la 26 milioane lei şi este realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Lucrarile sunt executate de un concorţiu format din mai multe firme, printre care şi Integral Buzău. După închiderea vechiului pod rutier, pentru lucrări de reabilitare, navetiştii din localitatea Vadu Paşii traversează râul Buzau pe podul de cale ferată, la o distanţă extrem de mică faţă de şine, variantă care le pune oricând viaţa în pericol.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>