Menu

Social
TÂRG DE ANTICHITĂȚI

Zeci de colecționari de obiecte de artă și antichități, din toată țara s-au reunit zilele acestea la malul mării, într-un târg dedicat centenarului Marii Uniri. Așa că iubitorii de astfel de obiecte pot admira, dar și achiziționa antichități țărănești, vechi piese de port popular, bijuterii de autor, suveniruri de artă și obiecte de colecție din toate colțurile lumii.

Odata trecut pragul targului patrunzi parca intr-o alta lume, in care esti purtat in trecut. Andrei Neagu, cel care este si organizatorul targului este un colecționar de ceasuri, bijuterii sau porțelanuri vechi,  din toată lumea. Fiecare obiect poartă o poveste și niciunul nu este ales întâmplător în colecția lui.

Nu este insa usor sa obtii astfel de obiecte de colectie. O recunoaste chiar mesterul Ionel Dumitru. Este nascut si crescut in Ardeal si tot acolo a prins gustul mestesugului de a face bijuterii, de la bunicii lui. Iar el ii va duce traditia mai departe prin intermediul copiilor si nepotilor sai. La targul de antichitati din centrul istoric al orasului, pasionatii pot gasi si antichitati taranesti, precum utilaje agricole folosite in urma cu 100 de ani  la muncile campului sau in gospodariile oamenilor.

Turistii care au trecut deja pragul targului au ramas fascinanti de obiectele descoperite acolo si nu au rezistat tentatiei de a-si achizitiona cateva dintre ele. Targul va fi deschis pana pe 19 august.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>