Menu

Administrativ
PRIMA RECTIFICARE BUGETARĂ

Guvernul Dancilă a făcut o primă reîmpărțire a banilor publici pe anul acesta. Cei mai mulți se duc către Sănătate, Educație și pensii. În schimb, s-au tăiat fonduri de la mai multe ministere , dar și de la SRI, SIE, STS, SPP și Cotroceni. Rectificarea bugetară ar urma să fie adoptată de Guvern la mijlocul acestei luni.

Premierul Viorica Dăncilă a facut ieri public proiectul primei rectificari bugetare pe 2018, rectificare ce aduce  un plus de aproape 6 miliarde de lei. Sănătatea, Educaţia, Agricultura şi Transporturile sunt patru domenii care primesc  cei mai  mulţi bani. Sefa executivului a dat asigurari ca in urma rectificarii sunt asigurate integral si sumele  necesare pentru plata pensiilor şi salariilor  până la finalul anului.

Administraţiile locale au primit  si ele o suplimentare de peste 1 miliard de lei, după ce mai mulţi primari din ţară s-au plâns că nu le ajung banii pentru cheltuieli. Ministerul Transporturilor a primit şi el bani în plus, la fel cel al Internelor, dar şi Fiscul, pentru modernizarea sistemului informatic. Cine nu a cheltuit insa banii avuti la dispozitie, i-a pierdut.  Astfel, de  rectificare negativa, mai mare de 10 milioane de lei, au avut parte ministerele Economiei, Energiei, Afacerilor Externe, ministerul Turismului si ministerul Apelor. Taieri de fonduri au fost si la SRI,  SIE, STS, SPP si Administraţia Prezidenţială.

Rectificarea bugetară ar urma să fie adoptată de Guvern la mijlocul acestei luni.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>