Menu

Cultural
READUS LA VIAȚĂ ÎN MOD INEDIT

În anul centenarului, bătrânul Cazino de la malul mării a prins aseară viață. S-a întâmplat în cadrul unuia dintre cele mai emoţionante evenimente care a avut loc vreodată la Constanţa, “Unirea sub zodia Mariei, regina tuturor românilor”. Amfitrioni au fost Maia Morgenstern și Orchestra Simfonică din Bucureşti, iar designerul internaţional Agnes Toma a prezentat, în premieră, o colecție vestimentară inspirată de imaginea Reginei soldat, Regina Maria – cea mai frumoasă regina din Europa a acelor vremuri.

Faleza Cazinoului s-a transformat intr-o scena de spectacol in aer liber. Sute de turisti si localnici s-au strans pentru a vedea cum simbolul orasului revine la viata intr-un mod cu totul inedit. Unul dintre cele mai asteptate momente a fost prezentarea de moda semnata Agnes Toma, furnizor al Casei Regale de 11 ani,  careia de altfel i-a si dedicat aceasta colectie. Pasiunea reginei  pentru portul tradițional românesc, perioada în care a îmbrăcat uniforma de asistentă medical pe front în primul Război Mondial, dar și pasiunea pentru florile în mijlocul cărora se relaxa în grădinile castelului de la Balcic au fost surse de inspirație pentru Agnes Toma.

Gazda evenimentului a fost actrita  Maia Morgenstern iar pe scena, in aplauzele publicului, au mai urcat Orchestra Simfonica Bucuresti si interpretii, Vlad Miriţă, George Ionuț Vârban, Andrei Lazăr şi pianistul Răzvan Dragnea. Odata cu acest eveniment Cazinoul din Constanța, si-a recapatat,  pentru cateva ore strălucirea de altădată cu ajutorul videoproiecțiilor și videomapping-ului 3D, organizatorii dorind astfel sa atraga atenția tuturor factorilor implicați asupra necesității accelerării procedurilor ce trebuie îndeplinite pentru ca acesta să fie reabilitat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>