Menu

Social
ÎNCEP ÎNSCRIERILE

vlcsnap-2015-02-18-13h25m48s212   Incep inscrierile copiilor pentru clasa pregătitoare. De pe 23 februarie, părinţii vor putea depune cererile de înscriere la secretariatele şcolilor la care sunt arondaţi. La Buzau, in aceasta săptămâna, va fi organizat și un eveniment de promovare a unitatilor de invatamant.

Înscrierile la clasa pregătitoare au fost decalate, in acest an cu o saptamana, pe 16 februarie fiind afișate circumscripțiile școlare. În județul Buzău, sunt disponibile peste 4000 de locuri in clasa pregătitoare. Cererile-tip de înscriere vor putea fi completate de către părinți în perioada 23 februarie – 13 martie, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor. În perioada următoare, la toate școlile din județ se va organiza „Ziua Porților Deschise”, fiind invitați atât părinții, cât și elevii care vor începe școala în acest an.

Locurile rămase libere după prima etapă şi procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere vor fi afişate, la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, pe 23 martie. În cazul școlilor vocaționale, precum Liceele de artă sau cu profil sportiv, la terminarea clasei pregătitoare, copiii vor fi supuși unei testări amănunțite. Copiii ale căror aptitudini artistice ori, după caz, sportive, nu se vor confirma, ei trebuie să urmeze clasa întâi la o altă şcoală, cu profil normal.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>