Menu

Social
ATENȚIE LA PEPENI

Pepenii, cele mai consumate fructe de sezon, pot provoca infecții digestive grave, dacă înainte de a fi mâncați nu sunt spălați sau dacă sunt consumați direct de la frigider. Este și avertismentul medicilor, de la Spitalul Municipal Rm. Sărat, care au tratat în această vară mai mulți pacienți cu grețuri, vărsături și diaree, cauzate de consumul de pepeni. Bolnavii de diabet, dar și cei care au deficiențe ale funcțiilor renale sunt sfătuiți evite pe cât posibil consumul de pepeni.

Pepenele verde este fructul cel mai apreciat si cautat vara. Deoarece cresc pe pamant si ii consumam in stare cruda, pepenii trebuie spalati bine inainte de a fi consumati. Altfel, bacteriile de pe coaja vor ajunge in contact cu miezul, iar de acolo direct in stomacul nostru. Si substantele cu care au fost stropiti pepenii pentru a creste mai mari si pentru a se coace mai repede ne pot crea probleme digestive.

Desi pepenele rece, luat din frigider, este foarte bun vara, acesta va stimula puternic stomacul si splina. Ca atare, in afara de cantitatea consumata trebuie sa acordati atentie si temperaturii acestuia. Ideal ar fi ca pepenele sa nu fie consumat rece. Medicii atrag inca o data atentia ca vara este sezonul enterocolitelor si toxiinfectiilor alimentare. Desi aparent banale, aceste afectiuni pot duce la complicatii severe.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>