Menu

Social
FIRME POPRITE

Fiscul nu pare să ezite când este vorba despre recuperarea datoriilor către stat. La Buzău, doar în prima jumătate a anului, aproape  20 de mii de agenți economici și persoane fizice s-au trezit cu poprire pe conturile bancare. Aceştia au acumulat datorii către stat în valoare totală de peste 61 de milioane de lei.  

Pentru recuperarea sumelor datorate bugetului general consolidat, fiscul buzoian a emis în acest an mii de somații către rău-platnici, agenți economici si persoane fizice. Numai in primele 6 luni ale anului rau-platnicii din judeţ au acumulat datorii catre stat în valoare toatală de aproape 110 milioane de lei. Pentru aproape 20 de mii de agenți economici și persoane fizice Fiscul a instituit poprire pe conturile bancare, în încercarea de a recupera datorii totale de peste 61 de milioane de lei. Unele firme s-au trezit chiar cu schestre pe bunurile mobile și imobile.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, dorește, totuşi, ca pana la finalul anului sa elimine masura de proprire pe conturile romanilor, considerând ca este o abordare agresiva a statului în încercarea de a-şi recupera datoriile.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>