Menu

Social
URS SALVAT DE JANDARMI

Misiune inedită a jandarmilor azi-noapte în localitatea buzoiană Varlaam. Ei au fost chemaţi în ajutor pentru a elibera un urs flămând rămas captiv în gardul de sârmă al unei grădini din zonă. Speriat şi agitat, animalul a fost nevoit să aştepte mai multe ore în capcană, până când la faţa locului a ajuns o echipă de specialişti din Braşov. Aceştia au tranchilizat ursul şi l-au lăsat apoi în libertate.

A fost panică aseară în localitatea buzoiană Varlaam, după ce un localnic a auzit răgetul disperat al unui urs rămas captiv într-un gard. Îngrijorat, omul a alertat autorităţile iar în zonă a fost trimisă o echipă de jandarmi și vânători. De asemenea, s-a solicitat şi ajutorul unei echipe de specialişti de la Braşov. Pentru că animalul era flămând şi putea deveni violent, aceştia au decis ca ursul de aproape 2 ani să fie sedat. Operațiunea de salvare a durat aproape 4 ore.

După ce a fost sedat, ursul a fost dus in padure, la o distanță de peste 50 kilometri de zona unde a fost găsit. Specialiștii spun că, probabil, animalul flămând a coborât din pădure în sat după mâncare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>