Menu

Administrativ
NU DEȚIN ECHIPAMENTE DE ALARMARE

A trecut un an de când alarmele pentru dezastre sunt activate în toată țara, în fiecare primă zi de miercuri din lună. Există însă localități care nu dețin astfel de sisteme de alarmare. În județul Buzău, 9 localităţi nu au nici acum în dotare echipamente de alarmare a populaţiei, cel mai probabil din lipsă de bani.

Este vorba localitățile Bisoca, Brăieşti, Căneşti, Chiliile, Murgeşti, Năeni, Odăile, Pardoşi și Valea Salciei, care nu dețin încă  echipamente de alarmare a populaţiei. Șefii administraților locale au promis ca vor achiziționa aceste aparate, numai că totul a rămas la fel sau, în unele cazuri, abia acum se organizeaza licitaţiile de achizitie. In prezent, în dotarea celor 87 de localităţi din judetul Buzau sunt instalate un număr de 134 de sirene si cateva centrale de alarmare a populatiei, in caz de dezastre.

Din luna august a anului trecut, alarmele în caz de dezastru se aud în fiecare primă zi de miercuri din lună, între orele 10.00 – 11.00. Psihologii cred ca aceste exercitii creaza obişnuinţă, care ne face să nu mai fim receptive la un eventual pericol.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>