Menu

Social
MAI BINE MAI TÂRZIU, DECÂT NICIODATĂ

Drumul Național 10, care face legătura între Buzău și Brașov, afectat în urma alunecărilor de teren din ultimele luni, va fi reabilitat cu bani de la Guvern. Asigurarea a fost dată de către reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai Ministerului Transporturilor, prezenți ieri la Buzău. Situația cea mai gravă este la Măgura, acolo unde drumul coborât cu doi metri față de starea inițială.

Alunecările de teren din primăvară au lăsat urme adânci pe Drumul Mațional 10, care leagă Muntenia de Ardeal. În cel mai afectat punct din localitatea Măgura, un sens de mers a coborât de la 30 de centimetri la aproape doi metri diferenţă de nivel faţă de starea iniţială. Prezenti ieri la Buzau, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ovidiu Sîrbu, reprezentanţi ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi ai Ministerului Transporturilor si autoritati buzoiene au constatat gradul de deteriorare a șoselei ce leagă Buzăul de Braşov.  Directorul CNAIR, Florea Dascălu, a explicat că în acest an Guvernul va aloca fonduri pentru refacerea mai multor obiective din întreaga ţară.  Oficialul a spus că pentru unele dintre acestea au fost întocmite documentaţiile dar că Buzăul, şi implicit Drumul National 10, se află încă în lucru si nu poate anunţa o dată precisă când ar putea demara lucrările.

Aluncările de teren de pe Drumul National 10 Buzău-Brașov s-au activat odată cu venirea primăverii. Șoseaua a fost afectată în nu mai puțin de 25 de puncte, pe raza localităților Măgura, Viperești și Siriu. La acea vreme, Prefectura Buzău a evaluat pagubele iar în aprilie, a trimis către Guvern o adresă prin care a solicitat acordarea de sprijin financiar pentru lucrări de reparații.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>