Menu

Social
PEPENI LA MARGINEA DRUMULUI

Este perioada în care românii merg la mare, iar pepenii vânduți la marginea drumului sunt la mare căutare! O spun producătorii din localitatea buzoiană Vîlcelele, care își vând recolta la marginea Drumului Național 22, care face legătura între Râmnicu Sărat și Brăila. Pe acest tronson trec zilnic zeci de turiști către mare, iar mulți dintre ei nu rezistă ispitelor dulci şi zemoase.

Localitatea buzoiana Vilcelele este renumită pentru culturile intinse de pepeni, iar producatorii de aici îşi vând marfa în tot judeţul. Unii scapă de pepeni încă de pe camp, alţii îi vând in pietele din Rm. Sarat si Braila, ori la colt de strada. Sunt si sateni care scot la vanzare pepeni, zi de zi, pe Drumul National 22, care face legatura intre Ramnicu Sarat si Braila. Domnul Sandel are 10 ani de cand vinde pepeni la marginea şoselei si se declara multumit de numarul clientilor care ii aleg marfa.

Producatorii spun ca au grija ca pepenii vanduti la marginea drumului sa fie proaspeti. Ei aduna dimineata cantitatea pe care stiu ca pot vinde, astfel incat sa le ofere celor care opresc pepeni de calitate. Satenii din localitatile de pe Drumul National 22 vand la poarta si legume de sezon precum rosii, ardei sau vinete.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>