Menu

Social
DELICATESĂ DE LUX

Delicatesă răcoritoare pe timp de caniculă, pepenii au devenit un lux în această vară. De vină au fost ploile abundente din luna iulie, care au făcut ca pepenii să se strice pe câmp. Ca să-și salveze investițiile, cultivatorii au fost nevoiți să mărească prețurile.

Anul acesta pepenii nu au fost tocmai pe gustul cumpărătorilor, dar nu neapărat din cauză că nu au mai fost gustoși, ci din cauza prețurilor, de aproape 5 ori mai mari decât anul trecut. De vină au fost ploile abundente de luna trecută, care au stricat o mare parte din recoltă. Dacă în alti ani, la Rm Sarat, pepenii se vindeau cu 50 sau chiar 20 de bani kilogramul, acum costă 1,50 lei kilogramul. Clientii îi consideră scumpi, iar unii nu sunt încântați nici de calitatea lor.

Cultivatorii inca mai au pepeni pe camp si spera ca de aceasta data sa fie dulci si zemosi, pentru ca luna aceasta a fost una prielnica, datorită zilelor extrem de călduroase. În schimb, producătorii de cartofi și de roșii, care de asemenea au avut de suferit de pe urma ploilor din luna iulie, nu sunt chiar atât de optimiști și prognozează prețuri mari pentru această toamnă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>