Menu

Social
INCENDIU DEVASTATOR

Flăcări mari cât casa au mistuit locuințele a 80 de oameni noaptea trecută la Cernavodă. 15 familii au rămas sub cerul liber după ce un puternic incendiu le-a făcut scrum clădirea, în mai puțin de o oră. Oamenii spun că focul ar fi pornit de la o lumânare, însă abia astăzi la lumina zilei pompierii vor putea stabili cu exactitate cauza incendiului.

Era putin inainte de miezul noptii cand la Cernavoda s-a dat alarma. Oamenii aflati in locuinte au observat flacarile insa nu s-au gandit nici macar o secunda la ce avea sa urmeze. Au urmat alte clipe de groaza. Cu ce aveau pe ei, oamenii si-au luat copiii de mana, si cateva bunuri si au iesit afara. In scurt timp cladirea a fost cuprinsa de flacari ca un rug urias. Una cate una masinile de pompieri au inceput sa vina la locul nenorocirii. 9 echipaje de la Constanta, Medgidia, Cernavoda, Calarasi si Ialomita s-au luptat cu flacarile care amenintau sa cuprinda si cladirea aflata in imediata apropiere si in care locuiau alte 10 familii.

4o de pompieri si 9 masini de stins incendiul au luptat cu flacarile. Pompierii aflati in tura libera la Cernavoda au fost chemati de-acasa de urgenta. Dupa mai bine de o ora, pompierii au reusit sa stinga focul. Din pacate insa din cladirea in care se aflau cele 15 locuinte nu a mai ramas mai nimic. Oamenii au reusit sa salveze cate ceva,  insa mare parte din agoniseala lor s-a facut scrum.

Primarul orasului spune ca toti cei care locuiau in ansamblul social nu aveau forme legale. In urma cu trei ani fusesera debransati si de la current din cauza datoriilor  si fiecare se descurca cum putea. Acum edilul cauta solutii pentru ca oamenii sa nu ramana fara un acoperis deasupra capului. Astazi o echipa formata din pompieri, politisti dar si reprezentanti ai primariei, vor incerca sa stabileasca de unde a pornit incendiul dar sa si evalueze pagubele astfel incat oamenii sa poata primi ajutoare.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>