Menu

Social
CONCURSUL STRUGURILOR

Concursul de struguri de masă de la Valea Călugărească, organizat ieri de Institutul viniviticol a adunat  competitori de pe podgorii celebre din România ca Murfatlar, Dealu Mare, Odobeşti sau Pietrosele. Toţi au adus mostre din soiurile create la staţiunile lor de cercetare sau clone obţinute cu greu.

Vremea capricioasa de anul acesta nu a fost prielnica strugurilor de masa, din podgoriile romanesti. Anul acesta în competitie au intrat 39 de soiuri de struguri de masă, iar un juriu de specialiști din domeniu a notat cu exigență fiecare probă în parte.

Cel mai bun soi de struguri de masă este Victoria. Un soi produs la noi în țară, dar pe care am ajuns să-l importăm din Italia. Producatorii spun insa ca nu se compară  gustul strugurelui produs la noi cu cel de import.

Și fostul ministru al agriculturii, Valeriu Tabără, vorbește despre invazia de struguri de masă din import pe piața românească. Dintre probele înscrise în competiție, multe au apartinut unor producatori particulari. Soiurile au fost grupate in functie de epoca de maturare, in patru grupe.  Victoria, Codreanca, Transilvania si Xenia au ocupat locurile I, la toate cele patru categorii.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>