Menu

Social
TURISMUL VITICOL CÂȘTIGĂ TEREN

După modelul unor țări precum Franța, Italia, Spania și chiar Moldova, turismul viticol capătă notorietate și în România. În ultimii ani, tot mai mulţi turiști, atât români cât și străini, aleg să meargă în vizite la crame pentru degustări, dar şi pentru relaxare. O zonă tot mai căutată de turiști români și străini este podgoria Dealu Mare, unde funcționează Stațiunea de cercetare vini-viticolă „Pietroasa”, din județul Buzău.

Buzăul este o zonă vini-viticolă cu tradiție iar capitala viticulturii buzoiene este Staţiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie „Pietroasa”, filială a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, din anul 2005. Stațiunea este amplasată în zona centrală a podgoriei Dealu Mare, care se întinde pe o lungime de aproximativ 70 de kilometri, între Valea Teleajenului şi Valea Buzăului. În ultimii ani, tot mai mulți turiști trec pragul celebrei stațiuni vini-viticole cu o vechime 125 de ani.

Stațiunea de cercetare „Pietroasa” oferă tuturor pasionaților de vin si de istorie viti-vinicolă un tur complet prin cramă pentru a descoperi o lume uimitoare, nu doar prin intermediul unei sticle de vin, ci și prin locul unde aceasta ia naștere. Printre sortimentele la Pietroasa aici se numără Tămâioasa Românească, Feteasca neagră, Riesling-ul Italian, Merlot, Busuioacă de Bohotin, Cabernet Sauvignon și Fetească regală.  În ultimii ani, cu spijinul unor agenții internaționale de turism, tot mai mulți străini vizitează stațiunea „Pietroasa”.

Centrele viticole care organizează astfel de excursii au nenumărate beneficii. Pe lângă faptul că vinul lor este promovat, oamenii vin şi degustă și vor mai cumpăra în viitor. De asemenea, ei vor povesti mai departe altor oameni, care la rândul lor ar putea deveni clienţi.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>