Menu

Social
POD REDESCHIS CIRCULAȚIEI

După cinci luni, șoferii au scăpat de calvarul de la podul de peste râul Buzău care face legătura între Moldova și Capitală.  Podul de la Mărăcineni a fost redat azi noapte circulație rutiere pe ambele sensuri. Potrivit responsabililor din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru lucrările de reabilitare a podului metalic de la Mărăcineni au fost alocați 5.000.00.

Lucrările de la podul de peste râul Buzău, de la Mărăcineni, care face legatura între Moldova si  Capitala, au fost finalizate la termenul stabilit.  Dupa cinci luni de reparații, circulaţia rutieră pe pod, pe ambele sensuri, a revenit de azi noapte la  normal.

Circulația pe podul de la Maracineni, pe sensul Rm. Sărat-Buzău, a fost închisă în luna aprilie, iar constructorul a stabilit un termen de 130 de zile pentru a efectua reparaţiile. Din septembrie, pe celălalt pod, pe sensul de mers Buzău – Rm. Sărat vor fi demarate, lucrări de întreținere,  care vor dura însă doar cateva zile. Lucrările de întreținere sunt necesare deoarece acest sens a preluat, în cele 5 luni, întreg traficul rutier.

Podul metalic de la Mărăcineni a fost construit în 1932. Porţiune din Drumul european E85, cea mai importantă legatură rutieră între Muntenia şi Moldova, podul a fost avariat grav la inundaţiile din vara anului 2005, şi în consecinţă a fost partial demolat şi reconstruit până în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>