Menu

Administrativ
BANI INVESTIȚI ÎN …MOLDOVA

Străzile orașului au nevoie de reparații urgente, iar Primăria Buzău alocă 100.000 de euro pentru refacerea falezei pe râul Nistru pe segmentul din preajma Cetăţii Soroca, din Republica Moldova. Este și motivul disputelor dintre unii consilieri muncipali și conducerea Primăriei Buzău, din ședința Consiliul Local Municipal de astăzi. Consilierii îi reproșează primarului alocarea unei sume mari de bani, care ar putea fi folosită pentru amenajări de parcări sau reabilitare de străzi în municipiul Buzău.

Schimburi dure de replici, astăzi, între câțiva consilieri locali și edilul municipiului Buzău, Constantin Toma. Motivul disputelor vizează un proiect privind acordarea unui sprijin financiar pentru refacerea falezei de pe malul Nistrului, în dreptul Cetății Soroca, din Republica Moldova. Consilierii consideră că suma alocată, de 100.000 de euro, din bugetul local pe anul 2018,  ar trebui folosiți pentru modernizarea infrastructurii orașului, în condițiile în care locurile de parcare sunt insuficiente iar multe străzi ale orașului arată ca după „bombardament”.

Primarul consideră că sprijinul financiar pentru Soroca este firesc în condițiile în care Buzăul a semnat un acord de înfrățire cu orașul de peste Prut, iar acordul nu presupune doar gesturi simbolice, ci și un sprijin concret financiar. Consilierii locali spun însă că scopul investiției nu este unul care să merite efortul contribuabililor buzoieni.

În ciuda disputelor fost tensionate, proiectul a fost adoptat fără probleme, votul consilierilor PSD – ALDE fiind suficient. Potrivit acordului cu Primăria Soroca, valoarea totală a lucrărilor executate la Soroca este de 138.500 euro, dintre care 100.000 euro sunt oferiţi de Consiliul Local Buzău și doar un sfert din sumă este suportată de Consiliul Municipal Soroca.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>