Menu

Educatie
TABLETE PE… HÂRTIE

Un vis frumos care nu se știe exact când va deveni realitate.  Este vorba despre proiectul pilot al Ministerului Educaţiei, prin care toate unităţile de învăţământ să fie dotate cu echipamente  IT de înaltă performanţă. Anul trecut, județul Buzău, a fost selectat printre cele şase judeţe care vor beneficia de laptop-uri și tablete pentru dotarea unităților de învățământ. De atunci, nu se mai știe nimic despre proiectul finanțat cu fonduri europene, în valoare de 25 milioane euro.

Lansat cu mare pompă anul trecut de Ministerul Educației, proiectul pilot prin care toate unităţile de învăţământ urmau să fie dotate cu echipamente IT de înaltă performanţă a rămas doar pe hârtie. Prin acest proiect, toate școlile din judetele Arad, Buzău, Gorj, Harghita, Hunedoara si Vâlcea, ar fi trebuit să beneficieze de conectare la Internet, profesorii ar fi trebuit să primească laptopuri, iar elevii, tablete, pe care să le folosească doar la şcoală. Dotările i-ar fi vizat pe elevii de gimnaziu și liceu, dar şi pe elevii de învăţământ profesional,  nelimitativ. Deocamdată, nimeni nu mai știe nimic despre implementarea proiectului.

Proiectul pilot privind digitalizatea școlilor este finanțat cu fonduri europene și se ridică la 25 milioane euro.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>