Menu

Sport
AFARĂ DIN EUROPA

fcsbVictoria cu 2-1 de pe Arena Națională din returul cu Rapid Viena a fost insuficientă pentru FCSB, care a ratat calificarea în grupele UEFA Europa League. Harlem Gnohere și Mihai Roman au semnat golurile vicecampioanei României, în timp ce austriecii au punctat cu autogolul lui Bălașa, după o eroare a lui Andrei Vlad.

Meciul cu Rapid Viena a demonstrat că formaţia lui Dică este capabilă să joace un fotbal ofensiv, de calitate şi să-şi domine adversarul, dar momentele de graţie au ţinut doar 45 de minute. Dică a aliniat mult mai bine echipa, iar breşele din Austria au fost inexistene de această dată. Presiunea s-a concretizat în prima jumătate a reprizei întâi, când Gnohere a fost găsit ideal în careu de Roman. În minutul 45, Florin Tănase s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Raul Rusescu. Ceea ce părea a fi un dezavantaj pentru FCSB s-a dovedit un plus. Noul intrat a centrat decisiv la ultima fază a primei reprize şi Mihai Roman a majorat diferenţa. Retragerea vicecampioanei în ultima jumătate de oră s-a dovedit una greşită. La o fază fixă de la mare distanţă, care nu părea un pericol, Vlad a respins greşit execuţia necadrată, balonul a ajuns la Alar, care l-a forţat pe Bălaşa să trimită în proprie poartă.

Ultima parte a meciului nu a mai adus şanse mari la cele două porţi. Scorul a rămas neschimbat, iar FCSB rămâne în afara grupelor europene, pentru al doilea sezon din ultimul deceniu.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>