Menu

Social
SFÂNTA CEAINĂRIE

Oglindă, oglinjoară, care este cea mai frumoasă ceainărie din țară? Deși este destul de greu de răspuns la această întrebare, cu siguranță cea mai sfântă ceainărie din țară s-a deschis la Buzău și este o investiție 100% a Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. În noul local extrem de cochet și realizat nu doar cu bun gust, ci și cu risipă de bani, clienții pot savura ceai, cafea și suc, pot servi bunătăți culinare sau pot cumpăra măsline și ulei de măsline adus tocmai din Grecia, de la Muntele Athos.

Buzoienii care doresc să-şi petreacă timpul într-un loc liniştit şi relaxant, citind o carte, în timp ce beau un ceai aromat au o nouă oportunitate, pusă la dispoziție chiar de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Este vorba despre o ceainărie-culturală care funcționează la parterul clopotniţei din vecinătatea Catedralei „Înălţarea Domnului” din Buzău. Lucrările de amenajare a ceainăriei au fost efectuate în cursul acestui an, iar inauguarea localului a avut loc doar în prezența unor reprezentanți ai Poliției, Jandarmerie și  Pompierilor. Slujba de sfințire a „Ceainăriei Culturale”, obiectiv unic în România, a fost condusă chiar de către Înalt Prea Sfințitul Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. În noul local, amenajat nu doar cu bun gust ci și cu o evidentă risipă de bani, clienții pot consuma ceaiuri, cafea, sucuri, prăjituri şi diferite produse naturale, de la măsline, ulei de măsline, miere, dulceaţă, ceaiuri, sau siropuri, realizate la Muntele Athos și la Mănăstirea Vatoped, din Grecia.

Acesta nu este primul demers inedit de afaceri al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Reprezentanții Arhiepiscopiei au anunțat că, în zona de nord a orașului Buzău, instituția a va construi un ansamblu rezidențial. Este vorba de două imobile cu 4 etaje, la parterul cărora vor funcționa centre sociale pentru persoane nevoiașe, restul apartamentelor urmând a fi oferite spre închiriere.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>