Menu

Social
UNII DA, ALȚII BA

Oricine vrea să producă ţuică pentru vânzare, indiferent de cantitate, este obligat să se înscrie la Biroul Vamal, în vederea înregistrării ca plătitor de accize pentru alcool. Dacă în unele localităţi buzoiene niciun ţăran nu şi-a declarat cazanul de țuică, în altele doar unul sau doi dintre producători declarat că au o instalaţie de fabricare a alcoolului. Până acum, doar 166  de producători din județul Buzău au declarat că deţin cazane de ţuică si vând alcoolul.

În fiecare an, țăranii sunt obligaţi să declare vameşilor cantităţile de alcool obţinute pentru comercializare cu ajutorul cazanelor  de distilat tuica. În evidenţele oficiale, la Biroul Vamal Buzău figurează însă doar puțin peste 160 de gospodării individuale care deţin instalaţii de producţie a alcoolului.

Autorităţile nu îi pot verifica pe oameni dacă au cazane pentru că nu pot intra pe o proprietate privată chiar dacă au sesizări în acest sens. Astfel că mulţi producători de ţuică nu plătesc niciun leu impozit pentru alcoolul produs și vândut. Unii prefera sa ascunda cazanele, în timp ce alții aruncă borhotul decat sa plateasca taxe. Legea spune că cei care sunt depistaţi că au cazan pe care nu l-au declarat la Fisc riscă amenzi usturătoare.

Fiecare primarie are datoria sa instiinteze locuitorii la ce riscuri se expun daca nu se inregistreaza la Vama ca producători de alcool. Pentru înregistrarea gospodăriei individuale, titularul autorizaţiei trebuie să-şi declare numele, adresa, telefonul, CNP-ul, instalaţia, cantitatea şi concentraţia alcoolică a producţiei din anul anterior.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>