Menu

Social
LA UN PAS DE DISTRUGERE

vlcsnap-2015-02-19-15h38m17s87    Cladire de patrimoniu din Braila, la un pas de a fi mistuita de flacari. Este vorba despre fosta Moară Bălcescu, veche de peste 100 de ani, aflata acum in proprietatea unei societati galatene de panificatie, aflata in faliment. Cel mai probabil, incendiul a avut drept cauza, un foc aprins de oamenii fara adapost, din zona.

Semnalul de alarma a fost dat de un trecator, care a sesizat ca din cladire ies flacari, dar si un fum gros si a sunat imediat la 112. Cand au ajuns la fata locului, pompierii au fost nevoiti sa taie lacatul de la poarta, pentru a intra in curtea imobilului. Din fericire, focul a fost lichidat in cateva zeci de minute, inainte sa mistuie intreaga cladire aflata in situl istoric al orasului. Din primele cercetari, se pare ca incendiul a izbucnit de la un foc lasat nesupravegheat de oamenii strazii care mai folosesc, uneori, imobilul drept adapost.

Cladirea a fost ridicata secolul trecut pe grinzi de lemn si pentru ca etajele au fost izolate cu stuf, pompierii au fost nevoiti ca, pret de cateva ore, sa sparga pardoselile si peretii, pentru a se asigura ca nu mai exista niciun pericol ca focul sa se reaprinda.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>