Menu

Social
SE DESPART CU GREU DE MARE

Deși calendaristic s-a instalat toamna, litoralul arată încă bine. E cald, e frumos, apa mării e perfectă pentru o baie răcoroasă, iar pe plajă încă mai sunt destui turiști. Dar criza forţei de muncă și începutul anului școlar ameninţă începutul de toamnă la malul mării. Sezonierii – cei pe care cu greu i-au găsit hotelierii şi patronii de restaurant în această vară – vor pleca acasă peste câteva zile. Împreună cu ei și părinții care trebuie să-și pregătească copiii pentru școală.

Este o atmosfera inca estivala pe plaja. Desi calendarul arata luna septembrie, la mare este inca foarte cald. Termometrele au aratat zilele acestea peste 30 de grade Celsius. Cei care au ales asadar sa vina in vacanta in aceasta perioada au avut numai de castigat: pe langa preturile mici la cazare au parte si de vreme buna si de o apa a marii destul de calda inca – 22- 23 de grade Celsius.

Sunt multi romani carora le place toamna, la mare. Puhoiul de lume se mai subtiaza, soarele e mai bland, nisipul nu mai arde talpile si nici buzunarele nu mai iau foc. Atmosfera de „vara in septembrie” nu va mai dura mult.

A inceput si programul social Litoralul pentru Toti : preturi mici la malul marii pentrui cei cu venituri reduse. Peste 50 de hoteluri din toate statiunile au intrat in programul social, vorbim despre hoteluri de 2, 3 si chiar 4 stele. Preturile sunt pentru toate buzunarele si pornesc de la 2oo de lei de persoana la un hotel de 2 stele, pentru un sejur de 6 nopti. Aproape toate hotelurile şi restaurantele de la malul mării s-au confruntat cu o criză de personal şi în plin sezon. Cea mai gravă, de altfel, din ultimii 28 de ani.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>