Menu

Social
CONTINUĂ EUTANASIEREA PORCILOR

Pesta porcină africană se extinde în judeţul Constanţa care are în acest moment nu mai puțin de 60 de focare declarate. Coincidență sau nu, cele mai multe sunt în sate și comune de pe malul Dunării unde circulă liberi și porcii mistreți. În comuna Oltina a început ieri eutanasierea animalelor.

Zvonuri ca Oltina ar fi urmatoare tinta a autoritatilor circula deja de 4 zile, iar satenii n-au asteptat prea mult ca sa vina strainii sa le omoare animalele. Si-au taiat singuri porcii, incepand cu exemplarele cele mai mari. Autoritatile au mai gasit doar 2oo de porci in tot satul. Oamenii sunt convinsi ca autoritatile au actionat gresit si cu multa intarziere.

Pana in acest moment la nivelul judetului Constanta au fost confirmate 60 de focare de pestă porcină africană în 25  de sate si comune. In toate aceste localitati au fost instituite filtre rutiere si nimeni nu intra si nu iese din localitatile respective cu produse din carne de porc.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>