Menu

Social
OPERAȚIE CU FINAL FERICIT

Poveste cu final fericit pentru un băiețel cu autism din Buzău. Copilul în vârstă de 13 ani avea nevoie de o intervenție stomatologică delicată, dar mai multe spitale din țară au refuzat operația din cauza afecțiunilor copilului. Familia băiatului a așteptat luni bune această intervenție,  mai ales că nu își permitea costurile operației de aproape 2.000 de euro. În urmă cu câteva zile un stomatolog de la o clinică privată, alături de doi specialiști  de la Spitalul Județean Buzău, au dus la bun sfârșit intervenția chirurgicală.

De mai bine de un an, Andrei un copil cu autism din Buzău  aștepta intervenția stomatologică, dar familia nu dispunea de cei aproape 2000 de euro necesari pentru operație. Părinții săi s-au luptat din răsputeri si au bătut pe la porțile mai multor spitale din țară. La sfârșitul lunii august, norocul le-a surâs. Specialiștii Spitalului Județean de Urgență Buzău au acceptat provocarea, în condițiile în care mai realizase recent o operație asemănătoare la o fetiță. În colaborare cu un alt specialist dintr-o clinic privată, medicii au realizat intervenția în deplină siguranță. Operația s-a încheiat cu bine după 45 de minute, iar Andrei a fost externat dupa 3 ore.

În perioada următoare și  alți copii cu dizabilități vor beneficia gratuit de intervenții stomatologice complexe în Spitalul Județean de Urgență Buzău, iar lista este deschisă pentru cei cu nevoi speciale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>