Menu

Social
SFÂRSIT TRAGIC LA MĂNĂSTIRE

Sfârșit tragic pentru o buzoiancă de 50 de ani. Aflată în pelerinaj la mănăstirea Cetățuia din județul Argeș, ea a murit ieri după ce a căzut într-o prăpastie. Salvatorii n-au putut decât să constate decesul, iar polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Femeia, care era supraponderală, a căzut 100 de metri de pe poteca de acces către mănăstirea Cetăţuia, aflată în localitatea argeşeană Cetăţeni. Martorii au găsit-o inconştientă şi au sunat la 112, la locul incidentului fiind trimisă o autospecială de pompieri, un echipaj SMURD şi o echipă de salvamontişti. Salvatorii n-au putut însă decât să constate decesul.

Potrivit oamenilor legii, femeia avea 50 de ani şi era din judeţul Buzău. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Mănăstirea Cetăţuia, cunoscută şi ca Cetăţuia Negru Vodă, se află în comuna argeşeană Cetăţeni, în apropierea Drumului Naâiona, care face legătura între Câmpulung Muscel şi Târgovişte. Biserica rupestră a fost săpată în vârful unui munte, la altitudinea de 881 de metri, între Valea lui Coman, Valea Chiliilor şi râul Dâmboviţa. Mănăstirea Cetăţuia este supranumită și Meteora României, datorită asemănării cu celebrele mănăstiri de la Meteora, din Grecia.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>