Menu

Administrativ
ABONAMENTE GRATUITE PENTRU ELEVI

Începerea noului an școlar aduce la Brăila abonamente gratuite pe transportul public, pentru elevi și studenți. Primarul Marian Dragomir a anunțat pe pagina sa de facebook că municipalitatea a găsit banii pentru a subvenționa integral valoarea abonamentelor, iar distribuirea acestora se va face prin intermediul unităților de învățământ.

O hotarare a Consiliului Local Municipal Braila stabilea in primavara acestui an acordarea de facilitati pe transportul public pentru elevii si studentii braileni, insa numai in conditiile in care vor fi disponibili sumele necesare la bugetul local.

Municipalitatea a găsit banii şi pentru subvenţionarea integrală a contravalorii abonamentelor pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial, iar primarul Marian Dragomir a făcut un anunţ în acest sens pe pagina sa de facebook.

El mentioneaza ca pentru a beneficia de aceste facilităţi elevii şi studenţii  trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în municipiul Brăila şi să urmeze cursurile unei unităţi de învăţământ de pe teritoriul municipiului. Legislaţia prevede faptul că nu se pot acorda facilităţi cetăţenilor altor localităţi. Dar primăriile de comună care ştiu că elevii lor merg la cursuri în municipiu le pot acorda acestora facilităţi pe transportul în comun.

Conducerea SC “Braicar” a comunicat că toată procedura de eliberarea a acestor abonamente gratuite pentru elevi şi studenţi se va face prin intermediul unităţilor de învăţământ, după perfectarea unui protocol în acest sens cu compania, care va deconta practic în bugetul local prestaţia serviciului de transport pentru elevii beneficiari.  Pana atunci insa, directorul societatii de transport a dat asigurări că elevii nu vor fi amendaţi, după începerea anului şcolar, dacă vor fi prinşi fără bilet.

O statistică a Inspectoratului şcolar Judeţean Brăila arată că în municipiu sunt peste 21.000 de elevi la cursuri de zi, care ar putea să beneficieze de abonamentul gratuit.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>