Menu

Social
PROTESTE ÎN PENITENCIARE

Sindicaliștii din penitenciarele Târgșor și Ploiești vor protesta în stradă pe 25 septembrie. Ei se alătură astfel colegilor din țară, care începând de astăzi și până pe 27 septembrie vor organiza proteste în fața penitenciarelor, pe 3 octombrie fiind programat un miting la Ministerul Justiției. Angajații din sistem cer printre altele condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare.

Sindicaliștii din penitenciare continuă protestele, nemultumiti fiind de faptul ca guvernantii nu au niciun gand sa solutioneze problemele din domeniu. Ei solicita rezolvarea urgentă a revendicărilor ce țin de îmbunătățirea condițiilor de lucru și de respectarea drepturilor salariaților, dar și demiterea ministrului Tudorel Toader pentru incompetență.

Protestele au inceput astazi la penitenciarul din Botosani si vor continua zilele urmatoare la mai multe penitenciare din tara, pana pe 3 octombrie, cand sindicalistii au programat un miting la Ministerul Justitiei.
Pe lista de revendicari apar, in primul rand  condiții de lucru mai bune, pe care ministrul Justitiei le-a promis inca de acum 1 an.

De asemenea, sindicalistii din penitenciare cer plata orelor suplimentare restante – în continuare fiind peste 1 milion de ore suplimentare restante neplătite. Totodata, ei solicita eliminarea discriminărilor salariale, prin  aplicarea legii cadru a salarizării și pentru personalul din sectorul de apărare ordine publică și siguranță națională începănd cu octombrie 2018.

În paralel, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor continuă acțiunile în justiție împotriva ministrului Tudorel Toader, și a directorului general al ANP, Marian Dobrică, pentru abuz în serviciu în legătură cu semnarea unor ordine și decizii ilegale.
Dacă în urma acestor acțiuni de protest în stradă autoritățile nu vor reacționa, protestatarii iau in calcul  blocarea activității penitenciarelor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>