Menu

Social
SE TEM ȘI NU PREA

Vestea că pesta porcină a ajuns și în comuna lor, i-a luat prin surprindere pe sătenii din localitatea buzoiană Puiești. Deși se tem că boala s-ar putea extinde în gospodării și le-ar decima porcii, oamenii nu sunt convinși că pesta este într-adevăr un pericol. Ei spun însă că vor respecta măsurile impuse de autorități.

Apariția pestei porcine africane și într-o microferma, din localitatea Puiesti, a pus în alertă autoritățile. Atât la intrarea in localitate, cat si la iesire au fost instalate covoare de dezinfectie, iar sătenii au fost avertizati cu privire la pericolului răspândirii bolii. De asemenea, autoritățile au interzis transportul de carne sau semipreparate din carne în zonă, iar toate masinile au fost oprite si verificate.

Chiar dacă se tem pentru animalele din ograda, mulți săteni nu sunt convinși că au de-a face cu o boală extrem de periculoasă. Numărul focarelor de pestă porcină africană de pe teritoriul României a ajuns la 826, acestea fiind active în 190 de localităţi din 11 judeţe, iar numărul total al porcilor afectaţi de boală sau ucişi a ajuns la aproape 160.000.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>