Menu

Social
DASCĂLI PENSIONARI LA CATEDRĂ

În loc să se relaxeze după zeci de ani de muncă, mulți dascăli  pensionari prefer să rămână la catedră. În Buzău, de exemplu, numărul profesorilor și educatorilor ieșiți la pensie, care au solicitat în această vară să-și continue munca în învățâmant a depășit  200. 

Sute de dascăli din județul Buzău vor să stea la catedră și în următorul an școlar, deși sunt pensionari. Mulți dintre ei preferă să mai predea, pentru că au pensii mici și vor să mai câștige niște bani în plus. Nu toate dosarele depuse de dascălii pensionari au fost însă acceptate de Inspectoratul Școlar.

În noul an școlar, cei mai mulți dascăli pensionari vor preda materii unde există criză de cadre didactice și unde n-au mai fost scoase la concurs posturi pentru titularizare. In acest an, Inspectoratul Şcolar Buzau a scos la concurs aproape 60 de posturi titularizabile în şcolile din județ. Mai multe catedre au fost însă ocupate la concursul de suplinire.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>