Menu

Social
PE VALURI, CU ZMEUL


Când toamna mai golește plajele, alți iubitori ai mării își iau în primire nisipul : sunt împătimiții sporturilor nautice care se pot desfășura pe suprafețe mari de apă și uscat, fără grija turiștilor care i-ar stânjeni. Iubitorii salturilor pe apă cu kiteul și-au dat întâlnire la Constanța, ca -l întâmpine pe campionul mondial la kite, venit din Anglia facă spectacol în România.

Lewis Crathwern este supranumit Regele Aerului,  iar in domeniul kitesurfingului n-are egal. A fost invitat de sportivii romani ca sa le dezvaluie cateva dintre trucurile sale si sa-i invete cat mai mult din tainele sportului care te poarta pe crestele valurilor, in zbor .

Kitesurfing-ul este unul dintre sporturile nautice cu un ritm de dezvoltare foarte rapid şi cu o popularitate din ce în ce mai mare, inclusiv în România. Seamănă din multe puncte de vedere cu schiul nautic, doar că în locul unei salupe practicantul este tras de un zmeu  cu ajutorul căruia poate atinge viteze de peste 50 km/h şi poate zbura, pentru câteva secunde, până la inaltimi de 10 metri.

Kitesurfing-ul este agreat în special de tineri, însă cei care au adus în România acest sport au aproape 50 de ani sau chiar sunt trecuţi de această vârstă. Iar clienţii vin de peste tot din ţară.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>