Menu

Social
INCENDIU LA O FERMĂ DE PORCI

1.700 de porci au murit după ce un incendiu a izbucnit în această dimineață la o fermă din localitatea brăileană Tichilești. Angajații au reușit să salveze aproximativ 600 de exemplare. Au ars 400 mp de acoperiș de la o hală de 1.000 mp.

Incendiul a fost observat la primele ore de unul dintre paznicii fermei, care a și dat alarma. În hala respectivă erau ținuți porcii tineri. Circa 1.700 de exemplare au murit prin axfisiere sau ardere, iar alte 600 au fost salvate. Pompierii de la ISU Brăila au intervenit cu 3 autospeciale cu apă și spumă, incendiul fiind lichidat dupa aproape doua ore.

Complexul de creștere a porcilor, aflat in carantina din cauza pestei porcine,  este al doilea că mărime din județul Brăila, cu un efectiv de peste 35.000 porci. În localitatea brăileană Tichilești, pesta porcină a făcut ravagii, peste 40.000 de porci dintr-o mare fermă și din gospodăriile localnicilor fiind eutanasiați.

Specialiștii urmează să stabilească acum cauza incendiului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>