Menu

Educatie
LICEU REDESCHIS DUPĂ 20 DE ANI

Sunt hotărâţi să renunţe la hainele civile pentru uniforma militară şi să facă o carieră pe mare. Bobocii care au început astăzi anul școlar la Liceul Militar de Marină din Constanța au făcut primii paşi în noua lor viaţă. Liceul Militar desființat în 1998 pentru că nu mai atrăgea elevi, a fost reînființat anul acesta la Constanța.

Bobocii spun că au ales Liceul Militar de Marina din Constanta din două motive: dragostea pentru mare și pentru uniforma militară. Deși este un drum dificil urmat de obicei de băieți, există și fete care vor să facă o astfel de carieră. Pentru ca Liceul Militar nou infiintat sa demareze  cu trei generatii, Marina a admis elevi din clasele a 9-a, 1o-a si a 11-a care deja studiau in licee militare terestre, dar si din licee civile.

Bobocii au venit din toate colțurile țării la Constanța, iar aspirațiile lor sunt foarte înalte. In urma cu 20 de ani, Liceul Militar de Marina „Alexandru Ioan Cuza” isi inchidea portile. Motivul oficial a fost scăderea atractivităţii, lucru observat prin micşorarea numărului de elevi înscrişi în anii 1990. Acum , Armata l-a redeschis, iar ministrul apararii a venit special la Constanta.

Elevii colegiilor militare sunt privați de unele satisfacții pe care le au cei de la instituțiile de învățământ civile. Ei dorm în internatele din cadrul școlii, se trezesc la ora șase dimineața, la ora opt încep cursurile și urmează un program strict de studii si instructie militara.

In total, 200 de elevi urmează din acest an cursurile Liceului Militar de Marina „Alexandru Ioan Cuza” din Constanta.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>