Menu

Social
CAȘCAVEAUA, ȚINUTĂ LA SECRET

Festivalul Cașcavelei a strâns la Valea Doftanei, în Prahova, mii de vizitatori care au vrut să se răsfețe cu gustul produselor unice de la Valea Doftanei. Caşcaveaua făcută aici este renumită între brânzeturile tradiţionale româneşti, dar poate concura și cu delicatesele europene. 

Brânza care nu e nici caşcaval, nici brânză, e un fel de caş fermentat, puţin sărat şi afumat la final. Prepararea este un secret păstrat de sute de ani în zonă. Se spune despre gustul delicios că s-ar trage de la pajistile inflorite de la Valea Doftanei, de la iarba suculentă pe care o mănâncă văcuțele de aici.

Producătorii din Valea Doftanei sunt mândri de produsul lor unic. Chiar dacă toți vorbesc despre rețetă, nici unul nu vrea să dezvăluie cu adevărat secretele cașcavelei. Festivalul Cașcavelei a atras și anul acesta mii de gurmanzi pregătiți să guste din toate bunătățile zonei. Printre acestea se numără păstrăvul afumat și zacusca din păstrăv afumat.

Nu au lipsit brânzeturile, pastrama, cârnații, tot felul de dulcețuri, fructe, legume, ciocolata de casă, turta dulce și multe ale bunătăți. Festivalul Cașcavelei s-a bucurat și de prezența unor artiști de renume: Anna Lesko, Lidia Buble, Matteo, Maxim, Heaven, Steliana Sima, Petrică Mîțu Stoian si  Nineta Popa.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>