Menu

Social
UNIFORMA ȘCOLARĂ, LA ALEGEREA ELEVILOR

Uniforma școlară, scoasă la începutul anilor 90, a revenit în ultimii ani, în multe dintre școlile din România. Purtarea ei este recomandată elevilor, prin regulamentele de ordine interioară, însă copiii nu sunt obligați să își pună în timpul orelor de curs o astfel de ținută. Părinții și profesorii sunt de departe cei mai înfocați fani ai ideii de uniformă.

Uniforma scolara a fost reintrodusa mai ales in scolile si liceele cu renume din Romania, pentru că, în acest fel, elevii se identifica mai bine cu locul in care invata. Ţinuta nu este însă obligatorie, fiind mai degrabă o recomandare ca elevii să aibă o ţinută specifică unitatii scolare.  Daca la baieti uniforma este compusa dintr-o camasa sau tricou albe si o vesta de alta culoare cu blazonul scolii, pentru fete este recomandat acel sarafan in culorile specifice unitatii. Desi pe parcursul anului purtarea uniformei este opţională,  cei mai mulţi dintre elevi spun ca poarta cu mandrie aceasta tinuta.

De departe, cei mai încântaţi de ideea uniformei sunt părinţii, care consideră că o ţinută specifică fiecărei şcoli îi uniformizează pe copii, eliminând diferenţele dintre copii vizibile prin valoarea hainelor pe care elevii le poartă. Potrivit noului regulament din şcoli, aprobat de Ministerul Educaţiei la începutul acestui an, elevii nu pot fi  obligati  să poarte uniformă şi nici nu  pot fi sancţionati  daca refuză să respecte acest standard.  Regulamentul prevede, însă, că telefoanele mobile se păstrează pe parcursul orelor în locuri special amenajate.

 

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>