Menu

Social
ORAȘUL GUNOAIELOR

Ploieștiul, care aspiră la statutul de smart city, nu și-l merită nici măcar pe cel de municipiu. Se poate “mândri” însă cu cel puțin 7 zone numite de autorități ”puncte negre”. Mai exact, gropi ilegale de gunoi unde stăpâni sunt câinii maidanezi și unde  polițiștii locali trec în patrulare fără să coboare din mașină. Ca de fiecare dată autoritățile promit că vor rezolva situația, însă totul rămâne doar la stadiul de promisiuni.

Ploieștiul, care aspira la statutul de smart city, nu si-l merita  nici măcar pe cel de municipiu.  Se poate “mandri” insa cu cel putin 7  zone numite de autorități ”puncte negre”. Mai exact, gropi ilegale de gunoi unde stapani sunt  câinii maidanezi și unde  olițiștii locali trec în patrulare fără să coboare din mașină. Ca de fiecare data autoritatile promit ca vor rezolva situatia, insa totul ramane doar la stadiul de promisiuni.

În capătul străzii Lucernei, aflată la doi pași de un mall, un maidan care aparține primăriei Ploiești este acoperit de munți de gunoaie. Locuitorii din zonă spun că zilnic se aruncă acolo deșeuri menajere sau care provin din construcții. Au și filmat o mașină cu numere de Bulgaria care descarcă aproape în fiecare zi câte o remorcă cu saci plini de moloz.

Maidanul de la capătul străzii Lucernei nu este doar neglijat și abandonat de autoritățile responsabile, ci este și plin de paradoxuri. Printre maldărele de gunoaie urât mirositoare, dintr-o țeavă ieșită din pământ, curge fără oprire apă. Și tot curge de peste 20 de ani. Izvorul nesecat a creat bălți în zonă și totul se transformă ușor într-o delta urât mirositoare în care câinii fac baie.

Ignorând gunoaiele și mirosul, locuitorii din zonă vin și iau de aici apă pentru consum. Încărcați cu bidoane, oamenii spun că apa este foarte bună și că provine din pânza freatică. Și în timp ce locuitorii din zonă se plâng, autoritățile promit sec că vor lua măsuri. Situația este însă așa de ani de zile. De fiecare data după ce se ecologizează zona, mormanele de gunoaie reapar ca prin minune la o zi distanță.

Situația poate fi rezolvată relativ repede și simplu. Zona să fie monitorizată permanent, iar cei certați cu bunul simț să primească amenzi usturătoare. Dar în loc de măsuri concrete, instituțiile abilitate să gestioneze situația, își aruncă pisica de la unul la altul.

În replica, reprezentanții Poliției Locale promit să facă ce trebuiau să facă de mult timp.

Se spera ca aceste  masuri sa nu ramana  și de această data la stadiul de  promisiuni. Din păcate însă, de la o zi la alta, ploiestenii constata ca traiesc într-un oraș tot mai murdar, in care autoritățile își demonstrează zilnic incompetența.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>