Menu

Social
BANCA DE GENE, NOI PAȘI

Banca națională de gene pentru legumicultură de la Buzău este tot mai aproape de a deveni realitate. Proiectul privind înființarea acestui obiectiv va fi dezbătut și supus spre aprobare în Senat, cât de curând. Între timp, Primăria Buzău a identificat o suprafață de teren, în Parcul Crâng, unde ar putea fi amenajată Banca națională de gene pentru legumicultură. Potrivit proiectului, 6 milioane de euro este valoarea totală aproximativă a investiției, din fonduri europene și guvernamentale.

Autoriățile buzoiene au identificat deja o suprafață de teren pe care să fie amenajată banca de gene. Este vorba chiar despre terenul unde funcționează în prezent societatea Primăriei, Urbis Serv, în Parcul Crâng. Și nu este singura veste bună. Proiectul privind înființarea băncii națioanle de gene ar urma să fie dezbătut și votat în regim de urgență în Senat. Odată cu decizia înființării unei bănci de gene în Parcul Crâng, Buzăul ar deveni cel mai important centru național în domeniul cercetării și dezvoltării legumicole.

Ideea înființării unei bănci de gene pentru legumicultură a apărut în urmă cu mai bine de un an, când reprezentanții Stațiunii de Cercetare pentru Legumicultură de la Buzău i-au propus ministrului agriculturii Petre Daea modul concret de realizare. Numai că Academia de Științe Agricole din România, forul tutelar al stațiunii de la Buzău, refuză să pună la dispoziție un teren agricol pe care să se facă cercetare. În aceste condiții, soluția a venit de la Primăria Buzău, care a identificat o suprafață de teren pe care să fie amenajată banca de gene. Proiectul ar urma să se realizeze din fonduri europene și guvernamentale, iar valoarea sa finală este estimată la aproximativ 6 milioane de euro.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>