Menu

Social
DE ZIUA POMPIERILOR

Ziua Pompierilor a fost sărbătorită, astăzi, în zeci de localități din România. 13 septembrie este ziua actului eroic al pompierilor militari, conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea revoluției de la 1848. Și la Rm. Sărat, la statuia căpitanului Pavel Zăgănescu, a fost organizată o ceremonie la care au participat autorități locale, oameni de cultură și elevi.

În acest an se implinesc 170 de ani de la Batalia din Dealul Spirii, in care pompierii militari au infruntat trupele otomane intrate in Bucuresti ca sa inabuse Revolutia de la 1848. Sub conducerea capitanului Pavel Zaganescu, originar din Rm. Sarat, pompierii si-au demonstrat curajul si spiritul de sacrificiu. Astazi, la Statuia Eroului Pompierilor din Dealul Spirii, din Rm. Sarat a avut loc o ceremonie militara, la care au participat autorități locale, oameni de cultură și elevi.

Tot astăzi, de ziua lor, pompierii din Rm. Sărat si-au deschis porţile pentru publicul larg. Cei mai încântati au fost copiii care au putut vedea de aproape tehnica salvatorilor de la ISU si putut afla amănunte mai puțin știute din activitatea pompierilor.

Plutonierul adjutant şef in rezerva Constantin Buzea, care  si-a desfasurat activitatea timp de 34 de ani la Detasamentul de Pompieri din Rm. Sarat a fost prezent și el la eveniment. El a vorbit cu nostalgie despre miile de interventii in timpul carora a salvat de la moarte zeci de persoane.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>