Menu

Social
POLIȚIE AERIANĂ ASIGURATĂ DE CANADA

Piloţii de vânătoare canadieni găzduiţi de baza Mihail Kogălniceanu  se antrenează intens pentru a da piept cu avioanele militare ruseşti care şi-au făcut obiceiul să dea târcoale spaţiului aerian NATO din Marea Neagră. Canadienii au venit la Constanţa cu 5 avioane de luptă „Hornet”. Militarii de peste ocean au preluat de la britanici misiunea de a face poliţie aeriană în zona României.

Detaşamentul canadian, care asigură misiuni de poliţie aeriană  împreună cu supersonicele MIG 21 Lancer şi militarii Forţelor Aeriene române, este format din 135 de militari, piloţi şi personal ethnic, şi cinci aeronave Hornet. Canadienii au fost dislocati de o baza aeriana din Quebec special pentru apararea spatiului aerian al Romaniei.

Avioanele canadienilor de fabricatie americana sunt, la ora actuala,  printre cele mai bune interceptoare de mare viteza din lume. Forțele Aeriene Regale Canadiene iau parte la această misiune, pe bază rotațională cu alte națiuni aliate. Canada  se afla în misiune pentru a patra oară în România.

Pentru misiunea de poliţie aeriană  în România, canadienii i-au înlocuit pe piloţii britanici din Royal Air Force dotaţi cu avioane de luptă Eurofighter Typhoon, care au interceptat, în total, 20 de avioane ruseşti care zburau în apropierea spaţiului aerian al României.

Chiar inainte de a preda ştafeta canadienilor, piloţii britanici  au fost nevoiţi să ridice în aer avioanele Typhoon ale Forţele Aeriene Regale. Ei au escortat doua avioane rusesti care se apropiasera periculos de mult de spatiul aerian romanesc. Piloții ruși au mai încercat asemenea zboruri și în ultimele luni, cel mai probabil, ca să testeze cât de bine este protejat teritoriul NATO din Marea Neagră, un punct de contact foarte sensibil.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>