Menu

Cultural
CENTENAR FEST

Mii de oameni vor participa în acest weekend la cel mai mare festival din Republica Moldova dedicat tradițiilor și obiceiurilor populare. La evenimentul organizat în Raionul Strășeni va participa și o importantă delegație din județul Buzău.

Numeroși invitați, oficialități, dar și artiști din Republica Moldova și România vor participa la Festivalul „Centenar Fest”, dedicat Centenarului Unirii, care se va desfășura în perioada 15-16 septembrie,  la Centrul Cultural „Vatra” din raionul Strășeni din Republica Moldova.  La eveniment vor fi prezenți și șefii Consiliului Județean Buzău, consilieri județeni, dar și artiști de la Centrul de Cultură și Artă Buzău.

Timp de două zile, publicul va participa la inedite activități culturale, sportive, culinare, dar și concerte cu artiști renumiți. Totodată, vizitatorii vor avea ocazia să admire numeroase obiecte vestimentare ce conțin elemente ale portului popular românesc realizate de creatori de modă din România și Republica Moldova.

Festivalul Internațional „Centenar Fest”  aflat la prima ediție și consacrat Centenarului Marii Uniri – este un mijloc de comunicare și solidaritate atât între generații, cât și între localitățile înfrățite din Republica Moldova, România, Ucraina și Serbia, prin promovarea și conservarea valorilor culturale comune. Raionul Strășeni este un raion din centrul Republicii Moldova, la 23 km depărtare de Chișinău.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>