Menu

Social
OBSERVATOR MONTAN UNIC

Un observator montan realizat de Romsilva marchează un punct turistic unic în România. Este vorba de observatorul montan ”Frăţia neamului românesc”, construit pe Vârful Giurgiu, din Munţii Vrancei, locul în care se întâlnesc cele trei mari provincii ale ţării. Observatorul construit de silvicutorii din județele Buzău, Covasna și Vrancea este înalt de 8 metri și este confecționat din lemn.

Observatorul montan amenajat la Gura Teghii de silvicultorii Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, se află la cota 1435, fix în punctul în care se întâlnesc cele trei provincii româneşti: Moldova, Muntenia şi Transilvania.  La evenimentul de inaugurare, dedicat Centenarului Marii Uniri, au participat autorităţi centrale şi judeţene din Buzău, Covasna şi Vrancea, dar și din Republica Moldova.

Din observatorul montan, confecționat din lemn și înalt de 8 metri, turistul poate zări Moldova, la nord şi nord-est, Transilvania, la vest, şi Muntenia, spre sud.  La parter, există un monument sculptat în piatră de Năeni, în formă triunghiulară, având pe fiecare latură stemele celor trei provincii românești.

Observatorul „Punctul Înfrăţirii Neamului Românesc” este deschis publicului larg, iar accesul către acesta se poate face pe patru trasee marcate şi prezentate pe indicatoare amplasate în comuna buzoiana Gura Teghii.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>