Menu

Social
PROTESTELE ANGAJAȚILOR DIN PENITENCIARE

Aproximativ 50 de angajaţi de la Penitenciarul Poarta Albă, din județul Constanța, au protestat, ieri, în faţa instituţiei, solicitând, printre altele, plata orelor suplimentare și îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Aceștia au cerut, totodată, şi demisia ministrului Justiţiei şi a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Pe lista de revendicări se află obţinerea unor condiţii mai bune de lucru, plata orelor suplimentare şi stoparea împuternicirilor ilegale. Liderii sindicali amintesc si că o altă revendicare se referă la eliminarea discrepanţelor privind pensionarea. Cei care s-au pensionat ulterior datei de 15 octombrie 2017 au CU 30 la sută mai puţine venituri. Gardienii mai solicită demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Angajaţii care au protestat ieri în faţa Penitenciarului Poarta Albă erau în timpul liber, astfel că demersul lor nu a afectat desfăşurarea activităţii în penitenciar. Angajaţii din penitenciare vor organiza un marş de protest, pe data de 3 octombrie, din faţa sediului ministerului Justiţiei şi până la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>