Menu

Social
CRUCE DEDICATĂ EROILOR

Comunele buzoiene Valea Salciei și Sărulești sunt de sâmbătă vegheate de o cruce din metal înaltă de 16 metri de pe un deal dintre cele două localități. Închinată Centenarului Mari Uniri, crucea este ridicată în amintirea eroilor din cele două războaie mondiale și este luminată precum monumentul de pe Vârful Caraiman.

O cruce asemanatoare celei de pe Varful Caraiman a fost sfintita sambata intre cele doua localitati buzoiane Valea Salciei si Sarulesti. Frumosul proiect apartine primarului din comuna Valea Salciei, Marian Musat, care, impreuna cu autoritatile locale din localitatea Sarulesti, sponsori dar si oameni simpli, l-au materializat cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Inalta de 16 metri, crucea din metal constituie deja un simbol pentru satenii din cele doua localitati.

La eveniment au participat si autoritatile judetene, dar si oameni politici ai judetului. Proiectul ii apartine primarului din Valea Salciei, Marian Musat, care a gasit deschidere si la primarul din localitatea Sarulesti. Impreuna, au demarat lucrarile iar alaturi de sponsori dar si localnici au contribuit la ridicarea acesteia.

Crucea este ridicata in amintirea eroilor din cele doua razboaie mondiale. Traditia trebuie dusa mai departe de tineri iar acest obiectiv ramane peste timp o emblema a judetului Buzau si trebuie sa aminteasca generatiilor urmatoare de cei care s-au jerfit pentru tara.

Crucea metalica este vizibila de la cativa kilometri distanta. Monumentul este dotat cu aparatura pentru Internet si camere de luat vederi.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>