Menu

Social
DOCUMENTE ABANDONATE ȘI DISTRUSE

Situație dezastruoasă la Stațiunea de Cercetare Pomicolă din Cândeşti din județul Buzău. Lasată în paragină și fără pază, arhiva instituției a fost complet distrusă. Unitatea, care aparține de Academia de Științe Agricole și Silvice București are și un director care ar putea răspunde penal pentru distrugerea arhivei.

Stațiunea de Cercetare Pomicolă din Cândeşti, județul Buzău, este în paragina, iar arhiva a fost abandonata. Reprezentanţii Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale au sesizat autorităţile judiciare după ce au văzut la fața locului cum documentele au fost lăsate la voia întâmplării. Unitatea, care aparține de Academia de Științe Agricole și Silvice București, are și un director, care ar putea răspunde penal pentru distrugerea arhivei. Statiunea de Cercetare Pomicola de la Cândești s-a înfiintat in anii ’60 si era una dintre cele mai mari din tara. Declinul ei a inceput in 2000, dupa ce multe din terenurile statiunii au fost retrocedate proprietarilor de drept.

Situaţia de la Cândeşti nu este singulară. Angajaţii de la Arhivele Naţionale au descoperit şi alte cazuri, la fel de grave, la firma “Sere și Solarii” din Buzău. Firma și-a mutat sediul la Galați, cu acte cu tot, fără a anunța Arhivele Naţionale.

Arhivele Naționale ale României, denumite până în 1996 „Arhivele Statului”, se ocupă de conservarea documentelor și reprezintă principala instituție de profil din România. La Buzău, Arhivele Naționale ale României adăpostesc peste 6 km de documente.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>