Menu

Social
LA PLĂCINTE DE DOVLEAC, ÎNAINTE!

Un miros ademenitor de plăcinte și alte bunătăți tradiționale a atras ca un magnet pofticioșii, în localitatea buzoiană Poșta Câlnău. Aici, în weekend, a avut loc cea de-a patra ediție a Festivalului Dovleacului. Preferatele tuturor au fost, așa cum era de așteptat, plăcintele de dovleac și sărmăluţele fierte în coajă de bostan.

Sute de persoane, din toate colțurile județului Buzău, au venit la  Festivalul Dovleacului, organizat timp de trei zile  în localitatea buzoiană Poșta Câlnău. Bostanii, într-o multitudine de soiuri, au fost expuși cu mândrie de către cultivatori chiar de la intrarea în târg.

Vizitatorii au fost întâmpinați de organizatori cu muzica și voia bună, dar și cu preparate alese. Preferatele tuturor au fost, așa cum era de așteptat, plăcintele de dovleac. Au fost la fel de apreciate însă și sărmăluţele fierte în coajă de bostan. Din oferta comercianților nu au lipsit nici carnea părpălită pe grătare sau mititeii, bulzul de mămăligă, dar și mustul.

Aflat la a patra ediție, festivalul Zilele Dovleacului a fost organizat chiar lângă DN2 E85, care leagă Bucureștiul de Moldova. Manifestarea, născută din iniţiativa unor localnici, proprietari de bostănării, a fost sprijinită și în acest an de către  Consiliul Județean Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>