Menu

Social
STRUGURI MULȚI, CULEGĂTORI PUȚINI

Cel mai mare institut de cercetare în domeniul viniviticol se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă, pentru culesul viilor. Așa se face instituția a găsit o metodă profitabilă și sigură, pentru această toamnă. Locul moldovenilor, cei care în anii anteriori culegeau inmiresmatele roade a fost luat de către detinutele de la Penitenciarul de Femei Târgșoru Nou, din Prahova. Pentru munca prestată persoanele încarcerate se bucură și de libertate, iar în plus, primesc și bani.

A fost un an bun pentru cultura de vita de vie, din Prahova. Podgoriile intinse pe 54 de ha, ce apartin Institutului de Cercetare si Dezvoltare Viniviticol de la Valea Calugareasca sunt pline cu struguri. Doar ca este destul de greu cu forta de munca. Pentru a face face volumului mare de munca si pentru a asigura un flux continuu de lucru, institutia a semnat un contract cu Penitenciarul de Femei Târgșoru Nou. Detinutele primesc si bani, dar se bucura si de libertate.

Detinutele au in prezent semnat un contract pentru doua saptamani, urmand ca acesta sa se prelungeasca, in functie de starea vremii si a cantitatilor de struguri ce vor fi culese din podgoriile institutului de la Valea Calugareasca. Numai anul trecut de la Institutul din Prahova au plecat peste hotare 20,000 de sticle cu licoarea lui Bachus. Vinurile au fost vandute in magazine specializate, din tari precum Anglia sau China.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>